SMAAKMAKER | voedingsadvies
OVER MIJ

ALS JE GEZOND BENT, HEB JE DUIZEND WENSEN

ALS JE ZIEK BENT MAAR 1

vicky buyle

Mijn verhaal

Ik was 25, had van ’s morgens tot ’s avonds pijn en was doodmoe. Niet bepaald hoe ik mij mijn jonge leven had voorgesteld. In het begin kon ik me nog met de nodige pijnstillers naar mijn werk slepen en uitgeput in de zetel ploffen toen ik thuiskwam, maar uiteindelijk lukte zelfs dat niet meer.

 

Al mijn energie werd ingezet om te overleven, voor leuke dingen bleef er geen meer over. Ik voelde me eenzaam en machteloos.

 

Maandenlange onderzoeken in het ziekenhuis zouden uitsluitsel moeten bieden, de uiteindelijke behandelingen in de pijnkliniek soelaas. Maar niks was minder waar. Ik kreeg zware pijnstilling voorgeschreven waar ik nog vermoeider van werd en uiteindelijk werden zelfs antidepressiva ingezet omdat die ook zouden helpen tegen de pijn. Dat ik transformeerde naar een compleet lusteloze en onverschillige versie van mezelf werd als normaal bevonden. Mijn omgeving en ikzelf dachten daar gelukkig anders over.

 

Toen ik de diagnose CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) en fibromyalgie (weke delenreuma) kreeg, samen met de boodschap dat ik er zou moeten leren mee leven dat ik nooit meer dan 60% meer zou kunnen worden van wat ik ooit was, knapte er iets in mij. Dit kon toch niet? Ik was 25, in de fleur van mijn leven en moest er vanaf nu de pijn en de vermoeidheid maar bijnemen? En dat terwijl niemand zelfs nog maar de moeite deed om op zoek te gaan naar een mogelijke oorzaak? Als die 2 ongewenste gastheren er zo plots gekomen waren dan zouden die ook weer kunnen gaan. Dat kon niet anders. Mijn strijdkracht was in ieder geval gewekt.

Mijn voeding moest eraan geloven

Ik ging op aanraden van mijn kinesiste aan de slag met voeding en verdiepte me in de geneeskracht hiervan. Ik gooide mijn voedingspatroon compleet om: Alles wat geen voeding maar vulling was, ging er onherroepelijk uit. Binnen de 2 weken voelde ik al een enorm verschil in mijn pijnklachten en na een maand begon mijn energie zelfs terug te komen. Ik was onder de indruk van het zelf herstellend vermogen van mijn lichaam en de kracht van voeding. Na een zestal maanden was ik volledig pijnvrij en voelde ik me zó goed dat ik besloot om ook anderen hier te gaan mee helpen. De kennis en de ervaring die ik gedurende al die tijd had opgedaan, kon ik onmogelijk voor mezelf houden. Ik schoolde me om tot voedingsdeskundige, bracht alle praktische zaken in orde en SMAAKMAKER was geboren.

Intuïtie als drijfveer

Wat ben ik blij dat ik destijds mijn intuïtie gevolgd heb en me niet zomaar neergelegd heb bij een diagnose! Ik voel me nu zoveel beter, kan doen wat ik wil, hoef geen afspraken meer af te zeggen en beschik over de energie die ik nodig heb. En mijn 2 gastheren? Die hebben me geleerd wat ik te leren had en zijn weer vertrokken. Ik luister nu naar mijn lichaam en de signalen dat het me geeft. Pijnstillers komen er daarom dus ook al jaren niet meer in.

Maar dat was nog niet alles...

Net toen ik dacht dat ik mijn portie wel gehad had en mijn lessen wel geleerd had, ging het opnieuw mis. Deze keer op hormonaal vlak. Mijn menstruatie werd elke maand pijnlijker en pijnlijker, tot flauwvallen toe. Waar ik zo blij was dat ik geen pijnstilling meer nodig had voor de spier- en gewrichtspijnen, was dit precies toch van een ander kaliber. Het uiteindelijke verdict? Een zware vorm van endometriose met beschadiging van de darmen en verschillende cystes op de eierstokken.

De enige oplossing?

Levenslang pilgebruik en een zware operatie. Ik was bang en moedeloos. Want ik wist dat mijn voeding wel goed zat en dat ik alles wat ik zelf kon doen al had gedaan. Of dat was toch wat ik dacht… Het was tijd om holistischer te werk te gaan en ook op emotioneel, mentaal en energetisch vlak mijn gezondheid eens onder de loep te gaan nemen. Ik volgde opnieuw mijn intuïtie en weigerde de operatie en het opgelegde pilgebruik, volledig op mijn eigen verantwoordelijkheid trouwens. In plaats daarvan trok ik 3 weken naar India voor een reinigingskuur en koos ik nadien voor een mildere operatie. Ik dook in trauma’s en emoties, deed aan mindsetwerk, onderzocht patronen en triggers die ervoor zorgden dat mijn lichaam zo heftig had gereageerd en verdiepte me in energetisch lichaamswerk. Vandaag de dag gaat het ook op dit vlak veel beter met me, maar blijft mijn maandelijkse cyclus een duidelijke barometer van hoe het met me gaat. Ik weet nu aan welke knoppen ik allemaal kan draaien en wat welke invloed heeft op mijn lichaam. Zo doe ik het rustig aan tijdens mijn menstruatie en zet ik extra veel in op zelfzorg – ondertussen al een heel vat aan tools hier ;-) Het werd me glashelder gemaakt dat voeding veel meer is dan wat je in je mond stopt en dat is dan ook de reden waarom ik deze holistische kijk op voeding doortrek in de begeleiding die ik bied.


Ik geloof dat we uiteindelijk allemaal het recht hebben om gezond te zijn en in een gezond lichaam te wonen. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat we dat lichaam van ons zo goed mogelijk leren kennen en stilstaan bij welke voeding best geschikt is voor ons. Door onszelf bewust te voeden i.p.v. te vullen, ondersteunen we de werking van onze spijsvertering en bijgevolg het hele lichaam waardoor heel wat klachten en ziektes uiteindelijk overbodig worden.

Over mij

Ik ben Vicky:


 • een levensgenieter tot in mijn kleine teen
 • geboeid en gepassioneerd door lekkere, smaakvolle, gezonde voeding
 • altijd te vinden voor een avontuur, groot of klein, maar evengoed voor een diepgaand en verbindend gesprek - van ziel tot ziel en van hart tot hart


 • een zachte, warme persoonlijkheid waarbij je in alle rust jezelf kunt zijn
 • een veilige haven om in alle vertrouwdheid bij thuis te komen
 • respect-, liefde- en begripvol - jij en je rugzak mogen er helemaal zijn


 • open, eerlijk en oprecht in alles wat ik doe en zeg – ik wind er geen doekjes om, enkel een vrolijke strik
 • een gevoelige observator met oog voor detail - ik luister ook naar het verhaal achter je woorden en hoor vaak wat jij nog niet hebt gezegd

 • een gevleugelde inspirator die graag samen met jou op weg gaat naar de plek die jouw bewustzijn heet


 • een roze bril staat mij goed, ook al zet ik liever geen oogkleppen op voor de dagelijkse realiteit

 • een empathische meedenker met een voor-alle-problemen-bestaat-een-oplossing-mentaliteit

 • ik houd je met plezier een vriendelijke spiegel voor wanneer dat nodig is - die blinde vlekken tonen zichzelf helaas niet

EAAKkH3ZCeZAZA4BANXJNCPg1PX4BTdBiXweorqbOVe4DZBEZAffGQ3930ujgEqKOaYslI785SPAGYlcRKeEtLbnZC0tIcyJ1UB11r16dFp3ywcMWzKsx9gtUlJ4ZBxCp2G3IzJtbvNRhGCZClEMJ4lEa0LIyYDZBphjlyt8rn6ZB9VFtxoISm3YxdVy9wmjERut2wZD