SMAAKMAKER | voedingsadvies
GEZONDE VOEDING

ONE CANNOT THINK WELL, LOVE WELL, SLEEP WELL,

IF ONE HAS NOT DINED WELL

Gezonde voedingTegenwoordig word je dagelijks om de oren geslagen met ‘nieuws’ over gezonde voeding: suiker, vet, koolhydraten, rood vlees, E-nummers, superfoods en andere hypes zijn al de revue gepasseerd. Maar wat is gezonde voeding nu eigenlijk? Gezonde voeding betekent voeding in zijn meest natuurlijke vorm, dat wil zeggen: niet geraffineerd, onnodig behandeld of bewerkt in de fabriek. Tijdens dat productieproces worden er namelijk overbodige (en in vele gevallen zelfs schadelijke) additieven toegevoegd en worden de voedingsstoffen die wij zo hard nodig hebben eruit gehaald.


Natuurlijke voeding daarentegen is onbewerkte en volwaardige voeding. Puur natuur dus! In onze gehaaste maatschappij waar alles snel moet gaan zijn we bijna vergeten wat echte, natuurlijke voeding is. Vaak staan we er ook niet meer bij stil dat we steeds meer kant-en-klaar, geraffineerd en allesbehalve vers eten. Door te kiezen voor pure, natuurlijke voeding kies je bewust voor een betere gezondheid en dat in combinatie met respect voor mens, dier en milieu.


Voeding heeft de afgelopen eeuw een ware revolutie doorgemaakt. Vroeger werd onze dagelijkse voeding nog zelf verbouwd of gingen we dagelijks langs bij de boer en de bakker, tegenwoordig is alles in de supermarkt te vinden die we – als het goed is - een keer per week bezoeken. Of dit een goede (r)evolutie is, valt te betwisten. Het is daarom ook te begrijpen dat het merendeel van de mensen niet meer weet wat natuurlijke voeding is. En daar kan ik je mee helpen!


Elke persoon is anders en verdient een oplossing op maat. Er zijn dan ook eindeloos veel mogelijkheden om mensen op weg te helpen met gezonde, natuurlijke en gevarieerde voeding. Bovendien wil ik hiermee ook aantonen dat gezonde voeding allesbehalve saai en smakeloos is! Zeg dat de SMAAKmaker het gezegd heeft!  :)

"Geef nu zelf toe, wat is er mooier dan meewerken aan een gezondere, smakelijke wereld?"

Je zou er trouwens van versteld staan hoeveel van onze dagelijkse kwaaltjes en ongemakken simpelweg kunnen verholpen worden door het aanpassen van onze voeding. Voeding is je medicijn, en dat mag je in vele gevallen letterlijk nemen!