SMAAKMAKER | voedingsadvies
VOEDING EN INTOLERANTIES

ALL DISEASES BEGIN IN THE GUT

- Hippocrates

Traject - Voeding en intoleranties

Hoe het ooit was…

 

Jarenlang liep ik moe rond.

Ik had overal pijn.

Mijn buik zag eruit alsof ik 4 maanden zwanger was.

En mijn stoelgang was verre van wat hij hoorde zijn.

 

Ik had er geen flauw benul van dat wat ik dagelijks at wel eens een van de redenen kon zijn waarom ik mij zo slecht voelde.

En ik bleek zowat voor de helft ervan intolerant te zijn.

Alleen wist ik het toen nog niet.

Mijn lichaam was niet blij met wat het te eten kreeg, zoveel werd uiteindelijk wel duidelijk.

 

En dat is het verhaal dat ik ook steevast hoor in mijn praktijk.

 

Intoleranties komen vaker voor dan je denkt.

Hoe dat komt?

 • We zijn ons vaak niet bewust van wat en hoe we eten (en welke impact dat heeft op onze darmen).
 • We ervaren op dagelijkse basis stress, al dan niet chronisch.
 • We slikken nogal wat medicatie.
 • We stapelen afvalstoffen op die uiteindelijk ons immuunsysteem verzwakken.
 • En ons lichaam vecht dag in dag uit tegen laaggradige inflammatie, ook wel stille ontstekingen genoemd.

Om maar enkele van de oorzaken op te sommen.

 

Maar het kan ook anders.

Intoleranties hoeven je niet te beletten om weer gezond te zijn, je goed in je vel te voelen en energiek en zonder klachten door het leven te gaan.

 

Ben je klaar om samen de reis naar een betere gezondheid te maken?

"Intoleranties hoeven je niet te beletten om weer gezond te zijn, je goed in je vel te voelen en energiek en zonder klachten door het leven te gaan."


- Vicky Buyle

Intoleranties aanpakken

 

In de afgelopen jaren mocht ik reeds honderden mensen begeleiden bij het transformeren van hun intoleranties en bij uitbreiding ook in het omschakelen van hun voedingspatroon en levensstijl.


Voor wie mij een beetje kent:

Ik heb het niet zo voor de quick fixes, wel voor de duurzame, lange termijnoplossingen waarbij je liefst van al zelf ook heel wat inzicht opdoet over de oorzaken van je klachten.

 

Een greep uit hun ervaringen:


“Om enkele voedselintoleranties aan te pakken werd ik doorverwezen naar Vicky. Al snel merkte ik haar uitgebreide expertise op. Ze bracht me veel nieuwe kennis bij, ik (her)ontdekte een heleboel producten en het werd me al snel duidelijk dat de eetgewoonten die ik had toch niet zo gezond waren als ik eigenlijk dacht. Voor mij persoonlijk was de mentale ondersteuning doorheen dit traject de absolute meerwaarde. Initieel was ik immers langsgekomen voor het volgen van een (tijdelijk) dieet. Door de maanden heen draaide het stapsgewijs uit naar een verandering van mijn levensstijl. Naast het rekening houden met de voedselintoleranties, ben ik nu bewuster met mijn voeding en mijn lichaam bezig. De rugzak is met extra bagage gevuld om de reis nu zelf verder te zetten. Bedankt Vicky om heel even mijn coach, mentor en gids te zijn op het pad dat ik bewandel. Ik hou de eindbestemming in het achterhoofd maar focus me meer dan ooit op de weg die ik elke dag - met vallen en opstaan - afleg. De motivatie om de tocht richting eindbestemming steeds verder te zetten is heel simpel: ‘elke dag het gevoel hebben om sterker en energieker in het leven te staan’!” – Geert

Vicky Buyle holistische voeding voedingscoach voedingsdeskundige ervaringsdeskundige voeding lichaam ondersteunen bewustzijn lichaamsbewustzijn lichamelijke klachten ziekte gezondheid intoleranties gluten zuivel lactose voedingsintoleranties voedselintoleranties glutenintolerantie lactoseintolerantie

“Ik sukkelde al een aantal jaren met mijn gezondheid, voelde me vaak niet OK, moe, misselijk en sukkelde met aanhoudende darmproblemen. In oktober vorig jaar kreeg ik via een arts te horen dat ik enkele intoleranties, leaky gut en schildklierproblemen had. Het verdict: wijzigen van voedingspatroon en levensstijl. Zowel de arts als een goede vriendin stuurden me door naar Vicky. Met het hand op het hart kan ik getuigen dat het zonder haar me nooit was gelukt om mijn leven drastisch te veranderen zonder dat het ooit drastisch heeft aangevoeld. Iets wat ik eigenlijk onmogelijk achtte, heeft zij mogelijk gemaakt en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Het bleef voor mij overzichtelijk en doenbaar doordat we maandelijks samen kwamen om telkens iets aan te pakken om zo geleidelijk mijn voedingspatroon aan te passen. Mijn voeding en levensstijl zijn drastisch veranderd zonder problemen. Niet alleen verloor ik kilo’s maar ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als nu. Mijn klachten die ik had zijn gewoon verdwenen. :-)” – Bianca


"Het traject is een grote meerwaarde geworden voor de dagelijkse behoeften van mijn voeding: hoe leer ik ermee omgaan, waar vind ik de producten, waar zitten de valkuilen, waar moeten we op letten bij het boodschappen doen, wat zijn de symptomen en hoe pakken we ze aan, …” – Jasmine


Alles wat ik leerde tijdens de individuele en groepstrajecten bundelde ik in een uitgebreid, to the point en praktisch toepasbaar online traject

Voeding en intoleranties


Eet je darmen weer gezond

Wat mag je van dit traject verwachten?

 

Gedurende dit traject krijg je 3 maanden onbeperkte toegang tot een online platform met een schat aan kennis en informatie rond voeding en intoleranties, overzichtelijk en gestructureerd gebundeld in 10 aparte modules die volledig op eigen tempo te volgen zijn.

Module 1: Wat zijn intoleranties

In deze module leer ik je het verschil tussen intoleranties en allergieën en maak je kennis met de algemene symptomen, oorzaken en gevolgen van intoleranties.

 

Module 2: Diagnose

Hoe kunnen intoleranties worden vastgesteld? Hoe weet je of je intoleranties hebt? Wat zijn veelvoorkomende intoleranties? En hoe interpreteer je dan die testresultaten? Dat kom je allemaal te weten in deze module.

Belangrijke noot: ook als je (nog) geen intoleranties hebt laten vaststellen, is deze module zeker nuttig.

 

Module 3: Omgaan met intoleranties

Nu je weet wat er aan de hand is, kan het echte werk beginnen. Want hoe ga je nu om met die intoleranties? In deze module begeleid ik je stap voor stap door het plan van aanpak en geef ik je ook praktische tips om in het dagdagelijkse leven om te gaan met intoleranties. Want ja, er blijft écht nog wel heel wat over om te eten ;-)

Module 4: Basisvoeding 

We hebben tot nu toe vooral de focus gelegd op de intoleranties zelf, maar daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te beseffen dat wat je dagelijks (niet) eet en drinkt een enorme impact heeft op je spijsvertering, je darmwerking, je immuunsysteem en uiteindelijk je gehele gezondheid. In deze module gaan we dus wat dieper in op welke voeding geschikt is als basisvoeding, hoe het zit met water drinken, hoe je je voeding best met elkaar combineert en hoe je spijsvertering werkt.

 

Module 5: Zuivel 

Een van de vaakst voorkomende intoleranties is die voor melkproducten. In deze module leer je wat zuivel is, in welke producten het allemaal voorkomt, hoe een intolerantie voor zuivelproducten ontstaat en zich kan manifesteren, wat het verschil is tussen lactose-intolerantie en koemelkallergie en hoe je op een gezonde manier zuivelvrij kan eten. Je krijgt een heel scala aan volwaardige alternatieven en uiteraard ook heel wat kooktips en recepten.

Vicky Buyle holistische voeding voedingscoach voedingsdeskundige ervaringsdeskundige voeding lichaam ondersteunen bewustzijn lichaamsbewustzijn lichamelijke klachten ziekte gezondheid
Vicky Buyle holistische voeding voedingscoach voedingsdeskundige ervaringsdeskundige voeding lichaam ondersteunen bewustzijn lichaamsbewustzijn lichamelijke klachten ziekte gezondheid

Module 6: Gluten 

Naast een intolerantie voor melkproducten is een glutenintolerantie helaas ook echt niet meer weg te denken. Ook deze krijgt dus de aandacht die hij verdient. In deze module leer je wat gluten is, hoe een glutenintolerantie ontstaat, wat de specifieke symptomen zijn en hoe je op een gezonde manier glutenvrij kan eten. Je krijgt ook hier een heel scala aan volwaardige alternatieven en uiteraard ook heel wat kooktips en recepten.

 

Module 7: Suiker 

Suiker is een derde heel belangrijke pijler als het om intoleranties gaat. In deze module leer je wat suiker precies is, hoe een intolerantie voor suiker, eventueel gecombineerd met een suikerverslaving, ontstaat, wat de symptomen daarvan zijn, hoe je ervan kan geraken en wat je daarvoor moet doen. Daarnaast leer je ook hoe je op een gezonde, smakelijke manier suikervrij kan eten, welke alternatieven er bestaan en hoe je die praktisch kan inzetten in je dagelijkse leven. Ook in deze module vind uiteraard heel wat kooktips en recepten.

 

Module 8: Darmherstel 

Nu het grote opruimwerk gedaan is, kunnen we beginnen aan het herstellen en opnieuw opbouwen van onze darmen. Je leert op een praktische en toegankelijke manier hoe je darmen schoongemaakt en hersteld kunnen worden.

 

Module 9: Herintroductie

Aangezien intoleranties zeker niet levenslang hoeven te zijn, maar het wel van belang is dat je goed weet hoe je deze terug in je voedingspatroon brengt, vind je in deze module kort en bondig hoe je daarbij best te werk gaat.

 

Module 10: Extra’s 

Deze module bevat alle extra’s die je nodig hebt of die je op z’n minst kunnen helpen bij het aanpakken van je intoleranties. Zo vind je hier een lijst van winkels, webshops en adresjes waar je terechtkunt om je inkopen te doen, een handleiding voor een basisvoorraad en zoveel meer. Deze module wordt ook voortdurend aangevuld met veel gestelde vragen, handige documenten, audio’s, …

Het traject is zo opgezet dat je het volledig zelfstandig kan volgen. Heb je toch nood aan extra individuele begeleiding? Dan kan je steeds een of meerdere individuele consulten bijboeken als je dat wenst.

Vicky Buyle holistische voeding voedingscoach voedingsdeskundige ervaringsdeskundige voeding lichaam ondersteunen bewustzijn lichaamsbewustzijn lichamelijke klachten ziekte gezondheid

Voor wie is dit traject geschikt?

 

Dit traject is iets voor jou als…

 • je verschillende klachten ervaart en die graag via je voeding wilt gaan begrijpen en verhelpen - denk hierbij aan:
  • spijsverteringsklachten, zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn, krampen, winderigheid, constipatie, diarree
  • vermoeidheid
  • hoofdpijn
  • steeds terugkerende ontstekingen
  • huidproblemen
  • mentale klachten


 • je weet (of vermoedt) dat je intolerant bent voor zuivel, gluten, suiker en/of andere voedingsmiddelen en daar graag praktisch mee wilt leren omgaan


 • er een intolerantietest bij jou werd afgenomen die op verschillende voedingsmiddelen positief scoorde


 • je graag wilt weten wat je dan wél nog kunt eten


 • je bereid bent om thuis effectief aan de slag te gaan met de info, de tips en de adviezen die tijdens het traject worden aangereikt – uiteindelijk is er maar een iemand verantwoordelijk voor zijn/haar gezondheid en dat ben jij zelf :-)


 • je bereid bent om verandering aan je voeding en levensstijl toe te laten, in de eerste plaats voor jezelf


 • je diep vanbinnen een duidelijke JA voelt bij dit traject - want leren luisteren naar je buikgevoel (letterlijk en figuurlijk) is een essentiële factor in je genezingsproces :-)

 

Dit traject is niet geschikt als:

 • een quick fix voor al je klachten – het aanpassen van je voeding is een proces dat vraagt om tijd en ruimte, maar ook om zachtheid en mildheid naar jezelf toe
 • vervanging voor een lopende behandeling (al dan niet met medicatie) 

"Ik heb het niet zo voor de quick fixes, wel voor de duurzame, lange termijnoplossingen waarbij je liefst van al zelf ook heel wat inzicht opdoet over de oorzaken van je klachten."


- Vicky Buyle


Praktisch

 

De kostprijs voor het traject Voeding en intoleranties bedraagt 525 euro. Daarin zit inbegrepen:

 • 3 maanden toegang tot het online platform waar je alle video’s, info, documentatie, recepten, … kunt terugvinden
 • de mogelijkheid om korte, praktische vragen te stellen

 

Daarin zit niet inbegrepen:

 • individuele begeleiding – deze kan je apart bijboeken indien gewenst en/of nodig

 

Omdat ik geloof dat iedereen recht heeft op een betere gezondheid, wil ik niet dat financiële struggles deze in de weg staan.


Wil je dus graag in schijven betalen? Dan kan dat.

In dat geval betaal je gedurende 3 maanden maandelijks 180 euro